Kontaktinformasjon

post@bryllupsinvitasjoner.no
459 62 004
GlasMagasinet Stortorvet 9, 0155 Oslo,

Følg oss

Facebook
Twitter
Pinterest
Pictame

Bryllupsinvitasjoner.no

hva koster et bryllup

Hva koster et bryllup?

bryllupsinvitasjoner Skal du ha drømmebryllup med 200 gjester eller et mer intimt bryllup med dine aller nærmeste? Det er helt opp til hver enkelt hvor mye penger man skal legge på bryllupet. Men om man ser på gjennomsnittsprisen på bryllupsfeiring i Norge så ligger kostnadene på mellom 50.000 opptil 180.000 kroner. Så at det ofte er en dyr affære er uten tvil.

hva koster et bryllup

Fra brudekjole til bordkort

Det er flere faktorer som spiller inn på hva den totale kostnaden for bryllupet blir. Det er viktig å ha oversikt over de vanligste utgiftene i forbindelse med et bryllup – ut fra disse kan man velge dyre eller billigere alternativ. De fleste regner inn kostnader for brudekjole, ringer, mat og leie av lokale. Men sannheten er at det er mange flere utgiftsposter ved et bryllup. Her går vi igjennom noen av de vanligste.

Bryllupsinvitasjoner og monogram

Et bryllup medfører mye papirarbeid – gjester skal inviteres og bordplassering må løses. Her er det mye å tenke på. Begynn prosessen med velge et monogram for bryllup som er unikt og representerer dere. Dette monogrammet brukes på alt fra bordkort til bryllup, bordkart, menyer, kirkeprogram for bryllup og andre trykksaker som bryllupsinvitasjoner, takkekort, bryllupsmenyer, serviettbånd, vinkart og borddekorasjoner. Listen er lang og alle komponentene bør speile den røde tråden i bryllupet. Det enklest er å bestille alt fra samme leverandør for å være sikker på at du får helhet i alt fra invitasjon til bryllup til takkekort etter bryllupsfesten.

Hva koster bryllupsinvitasjoner?

Gjennomsnittsprisen for bryllupsinvitasjoner ligger mellom 50 – 60 kroner. Men du kan få de billigste bryllupsinvitasjonene fra 40 kroner stykk og oppover. De mest eksklusive invitasjonene kan koste over 100 kroner per stykk. Et billigere alternativ er å lage dette selv – men dette kan være et tidkrevende prosjekt så vær sikker på at du rekker over dette. Tips! Skal du låne uten sikkerhet til bryllupet? Bruk en forbrukslån kalkulator for å finne det billigste lånet. 

Brudebilde

Skal du leie fotograf eller ikke? Skal du ha en profesjonell bryllupsfotograf koster denne vanligvis mellom 20- 35.000 kroner. Kjenner du derimot privatpersoner som er bra på å fotografere kan det være et billigere alternativ.

Blomster til bryllupet

Her kan du velge alt fra å plukke blomstene selv om du har et enkelt sommerbryllup til å bestille flotte blomsterdekorasjoner fra blomsterforhandlere. Vårt tips er å alltid velge blomster etter sesong for å få ned prisen. En gjennomsnittlig brudebukett ligger fra 1.500 kroner opptil 4.000 kroner alt ettersom hvilken størrelse og type blomster dere velger.

Hvordan finansiere bryllup?

Et bryllup kan fort bli dyrt, og det finnes flere måter å finansierer bryllup på. Det beste er å spare opp penger på forhånd men mange som skal ha større bryllupsfester velger å låne penger til bryllup. Utover dette kommer utgifter til bryllupsreise og andre større utgiftsposter.

Overnatting og festlokale til bryllup

Dette er en av de store utgiftspostene – noen velger billige alternativ i nærmiljøet, mens andre slår på stortromma og velger et slottsbryllup i utlandet til flere hundre tusen. Det er også viktig å ta med prisen for overnatting på hotell på bryllupsnatten i budsjettet.

Leave a reply