Kontaktinformasjon

post@bryllupsinvitasjoner.no
459 62 004
GlasMagasinet Stortorvet 9, 0155 Oslo,

Følg oss

Facebook
Twitter
Pinterest
Pictame

Bryllupsinvitasjoner.no

Slottsbryllup i Sverige

Drømmen om et slottsbryllup i Sverige

Slottsbryllup i Sverige

Bryllupsfest hos søta bror

Sverige, et land med en adelig historie, åpner dørene til en verden av majestetiske slott og herregårder. Alle med sin egen unike sjarm og historie, som lar deg skape den perfekte rammen rundt den store dagen. Så, enten det er for det historiske suset, den romantiske atmosfæren eller en unik opplevelse, nordmenn  elsker bryllup i Sverige og mange velger å si «ja» og på et av Sveriges fortryllende slott. Steder som Thorskogs slott, med sitt majestetiske utseende og flotte omgivelsene, eller Bjertorp slott, med sin blendende eleganse, har blitt særlig populære blant nordmenn som søker etter det perfekte bryllupsstedet.

Bryllup i Sverige – økonomisk smart

Mens noen drømmer om et overdådig bryllup, er budsjettet ofte en viktig faktor for mange. Et bryllup koster penger, alt fra bryllupsinvitasjoner og brudekjole til mat og festlokaler. Med dagens kronekurs kan det bli ekstra dyrt å ha bryllup i utlandet. Sverige er derimot et land som er overkommelig med tanke på valutakursen, og dessuten ligger det nære. Sverige, med sitt brede utvalg av slott og bryllupspakker, har gitt mange nordmenn muligheten til å finne noe som passer deres økonomi. I følge Expressen Låneguiden finnes det flere alternativer, fra mer eksklusive til mer økonomiske typer bryllup, så kan de fleste finne et alternativ til sitt drømmebryllup.

Topp 5 slott for bryllup i Sverige

  1. Baldersnäs herregård – fantastisk bryllupsfeiring På en halvøy ved Laxsjön i pittoreske Dalsland finner du Baldersnäs Herregård. Baldersnäs har røtter fra 1500-tallet, men den nåværende hovedbygningen ble oppført i 1910. Her finner du alt du trenger for en fantastisk bryllupsfeiring – sekelskiftet blandes med dagens standard, og med parken og naturen rett utenfor døren. På Baldersnäs Herregård kan dere overlate hele eller deler av planleggingen for å fokusere på alt det morsomme og slippe stresset. Baldersnäs har også et bredt nettverk av kontakter og kan formidle samarbeidspartnere av høy kvalitet. Baldersnäs tilbyr en bryllupspakke som inkluderer en bryllupsmesse der dere får muligheten til å møte samarbeidspartnere og smake på festmenyer.
  2. Thorskogs slott – perfekt for bryllup Thorskogs slott ligger i en engelsk park, en halvtime nord for Göteborg, på Bohuslänsiden. Slottet ble bygget i 1892, noen hundre meter fra Göta elv, men stedet har røtter fra 1200-tallet. Thorskogs slott tilbyr en fantastisk atmosfære med tårn og spir, og du kan glede deg over den store dagen i ro og mak mens du får hjelp med alt det praktiske. Du kan få hjelp med alt fra menyer, drikke, underholdning, dekorasjoner, fotografering, overnatting, transport og mye mer. Ingenting overlates til tilfeldighetene. På Thorskogs slott er det 40 rom, inkludert 10 suiter, 23 dobbeltrom, 6 grand lit-rom og 1 enkeltrom. Slottutleie mellom mai – oktober, samt desember, koster 32 000 kr, mens utleie for januar – april koster 22 000 kr. På Thorskogs slottets nettside finner du prislisten for 2024 og 2025.
  3. Carlstens festning – drømmebryllup med en vri Vil du ha et bryllup utenom det vanlige? Da kan Carlstens festning være noe for deg. Festningen på Marstrandsön har gjennomgått flere ombygginger fra 1658 til den fikk sitt nåværende utseende i 1860, da den ble ansett som en av Europas sterkeste festninger. Her er det flere festlokaler og middagsarrangementer å velge mellom – fra vikingmiddag til buffé, treretters middag eller Bohuslänsk aften. Transport og overnatting tilbys også for de som ønsker det. Ta kontakt med Carlstens festning for mer informasjon og for å starte planleggingen av deres fremtidige drømmebryllup.
  4. Bjertorp slott Bjertorp slott på Varaslätten, cirka 11 mil nordøst for Göteborg, ble ferdigstilt tidlig på 1900-tallet. Her er det mulighet til å skape din bryllupsdrøm i en av de vakre salongene eller ute på den vidstrakte plenen foran hovedbygningen. Bo i den herlige bryllupssuiten med balkong med utsikt over parken. På Bjertorp slott kan du få hjelp med planleggingen for å skape det bryllupet du alltid har ønsket deg. De tar imot bryllupsreservasjoner hele året fra 3. januar til 14. november, med unntak av påskeuken. Kostnaden for å leie hele slottet, inkludert overnatting for opptil 65 personer med tilhørende frokost og menyprøvesmaking, er 115 000 kr.
  5. Tjolöholms slott I nordre Halland finner du et av Sveriges mest unike slott: Tjolöholms slott. Den nåværende slottsbygningen ble oppført mellom 1898-1904 for Blanche Dickson. Slottet er fylt med datidens moderniteter, som elektrisitet fra et dampdrevet kraftverk på eiendommen, oppvarming med et system av varmluftskanaler og telefon for å lettere kunne holde kontakt med familie og venner. I dag forvaltes slottet av stiftelsen Tjolöholm. Her er det mulighet til å skape en minneverdig bryllupsfeiring i en unik atmosfære. Beliggenheten er fantastisk med utsikt over den hallandske skjærgården. Bryllupsmiddagen kan avholdes ute på den store plenen, i Restaurant Storstugan eller i Magasinet. Ta kontakt med Stiftelsen Tjolöholm for planlegging av ditt bryllup.
*Priser er hentet fra Expressen Låneguiden 30/1 -2024 og vises i SEK Les også: Hva koster et bryllup